Zwerfvuil en hondenpoep

Zaterdag 12 oktober 2013 was het eindelijk zover: de eerste actie van de nieuwe Bewonersvereniging Zandweerd-Noord (toen nog “in oprichting”).
Wethouder Margriet de Jager heet iedereen welkom. Ze legt uit waarom het belangrijk is dat iedereen die zich ergert aan zijn woonomgeving, hier ook zelf zijn bijdrage aan kan leveren. Dit houdt in dat je zelf in actie moet komen: samen met andere buurtbewoners je woonomgeving schoon houden. En dan is het: goed voorbeeld doet goed volgen.


Om 13.00 uur zijn we met twaalf buurtbewoners op pad gegaan en hebben we in twee uur de hele wijk zwerfafval vrij gemaakt. De Deventer Schoon Familie had voor koffie, thee en koekjes gezorgd.
Dit is voor herhaling vatbaar en we hopen dat dan nog meer buurtbewoners met ons mee gaan doen.

2013-10-12 13.09.32

Zwerfvuil en hondenpoep

zwerfvuil700

Het zien van zwerfafval en  hondenpoep op straat geeft een onbehaaglijk en verloederd gevoel. Het trekt ongedierte, criminaliteit, graffiti en nog meer zwerfafval aan.


De werkgroep zou graag zien dat er schonere wegen, parken, grasstroken, grasvelden en pleinen zijn in de wijk en dat er geen afval en hondenpoep meer wordt gedumpt. De leden van de werkgroep organiseren activiteiten om dit doel te bereiken.

Agenda Zwerfvuil

Geen evenementen