Zwerfvuil en hondenpoep

De redactie ontving an een lezer  de vraag of sigarettenpeuken slecht zijn voor het milieu? Als je kijkt naar de snelheid van “afbraak” duurt het twee jaar voordat een peuk geheel is afgebroken.  Dat is een hele tijd. Een peuk is echter niet alleen belastend voor het milieu.

Sigarettenpeuken tref je in de openbare ruimte overal aan als zwerfaval. Bij  bankjes in parken, bij winkels en helemaal  op parkeerplaatsen  tref je enorme hoeveelheden aan.  De asbakken van  auto’s worden gewoon uit het raam gekieperd. Mensen storen zich daaraan.

Landelijk gezien gooien Nederlanders zo’n 10 miljard sigarettenpeuken op straat. Gelukkig liggen die niet allemaal in onze wijk. Maar er liggen er wel veel. Wellicht een goede gelegenheid om hier iets aan te doen ? Houd de peuken gewoon in de asbak en deponeer ze thuis bij de rest van je afval  en niet in de openbare ruimte. Of nog beter; stop met roken?

Zwerfvuil en hondenpoep

zwerfvuil700

Het zien van zwerfafval en  hondenpoep op straat geeft een onbehaaglijk en verloederd gevoel. Het trekt ongedierte, criminaliteit, graffiti en nog meer zwerfafval aan.


De werkgroep zou graag zien dat er schonere wegen, parken, grasstroken, grasvelden en pleinen zijn in de wijk en dat er geen afval en hondenpoep meer wordt gedumpt. De leden van de werkgroep organiseren activiteiten om dit doel te bereiken.

Agenda Zwerfvuil

Geen evenementen