Zwerfvuil en hondenpoep

DSF (Deventer Schoon Familie) wil een schone stad, zonder zwerfvuil, onkruid, bladeren, vuurwerkresten en hondenpoep. Die schone stad kan er komen door er samen met de bewoners aan te werken!

Op zaterdag 28 maart was weer de Landelijke Opschoondag. Ook in Zandweerd-Noord werd er die dag door buurtbewoners rommel in de wijk opgeruimd. Blikjes, papier en heel veel plastic flessen werden uit goten en bosjes gehaald. De grootste buit kwam uit het plantsoen rond de vijver en in de steegjes bij de flatwoningen aan de P.C. Hooftlaan.

Na de opruimactie zagen de straten er weer netjes uit. We hopen natuurlijk dat het opgeruimd blijft. Dat kan natuurlijk alleen als we daar allemaal ons steentje aan bijdragen. Dus ziet u ergens rommel liggen in uw buurt? Ruim het dan even op. Zo zorgen we met zijn allen voor een schone wijk.

Op zaterdag 28 maart is er weer de grote Voorjaarsschoonmaakdag. We liften mee op de “Nederland Schoon actie” en roepen iedereen op om mee te doen om Zandweerd-Noord weer schoon te maken. Verzamelen bij St. Jurriën om 10.00 uur.

De redactie ontving an een lezer  de vraag of sigarettenpeuken slecht zijn voor het milieu? Als je kijkt naar de snelheid van “afbraak” duurt het twee jaar voordat een peuk geheel is afgebroken.  Dat is een hele tijd. Een peuk is echter niet alleen belastend voor het milieu.

Op dinsdag 20 mei vond de bewonersavond 'De Hond in onze Samenleving' plaats in St. Jurriën. Ondanks dat er niet zoveel bezoekers waren, was er wel een interessant programma:

Gewapend met vuilniszakken en grijpstokken togen op zaterdag 10 mei twaalf bewoners uit heel Zandweerd-Noord de wijk in om de straten zwerfafval vrij te maken. Ondanks het slechte weer is het deze keer nog gelukt om de hele wijk aan te doen. De Deventer Schoon Familie heeft voor de nodige attributen gezorgd en in de pauze was er koffie en thee.

Ook geïnteresseerd om mee te helpen de wijk zwerfafval vrij te maken? Houd de website in de gaten of stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.!

Zaterdag 12 oktober 2013 was het eindelijk zover: de eerste actie van de nieuwe Bewonersvereniging Zandweerd-Noord (toen nog “in oprichting”).
Wethouder Margriet de Jager heet iedereen welkom. Ze legt uit waarom het belangrijk is dat iedereen die zich ergert aan zijn woonomgeving, hier ook zelf zijn bijdrage aan kan leveren. Dit houdt in dat je zelf in actie moet komen: samen met andere buurtbewoners je woonomgeving schoon houden. En dan is het: goed voorbeeld doet goed volgen.

Zwerfvuil en hondenpoep

zwerfvuil700

Het zien van zwerfafval en  hondenpoep op straat geeft een onbehaaglijk en verloederd gevoel. Het trekt ongedierte, criminaliteit, graffiti en nog meer zwerfafval aan.


De werkgroep zou graag zien dat er schonere wegen, parken, grasstroken, grasvelden en pleinen zijn in de wijk en dat er geen afval en hondenpoep meer wordt gedumpt. De leden van de werkgroep organiseren activiteiten om dit doel te bereiken.

Agenda Zwerfvuil

Geen evenementen