Oude IJsbaan- en parkeerterrein

De bewoners aan de Rubensstraat, tegenover de parkeerplaats bij de Oude IJsbaan, zagen steeds meer ongewenste activiteiten plaatsvinden op het parkeerterrein. Met name in de avonduren zorgde dit voor een onveilig gevoel. Daarnaast werd er steeds meer illegaal gestort. Bovendien werd het terrein gebruikt als depot voor aannemers die werkzaamheden hadden in de wijk.

Bewoners zijn samen met de wijkenbeheerder Robert Saris en wijkmanager Carolien Harkema om tafel gegaan en hebben prioriteiten opgesteld.

 

Prioriteit 1 was het afsluiten van de terrein, zodat er weer rust kwam. Dit is heel snel gerealiseerd. Prioriteit 2 is de aanleg van groen, zodat het terrein er wat vriendelijker uit gaat zien en weer gebruikt kan worden voor bijvoorbeeld een wandelingetje. Hiervoor is budget aangevraagd bij WijDeventer.

Toen dat was toegekend, konden er snel afspraken gemaakt worden met een grondbedrijf. Het terrein is een toekomstige bouwlocatie, dat is bekend. Maar zolang er niet gebouwd wordt, is het fantastisch dat er nu weer een rustige plek is voor de buurt waar we van kunnen genieten.

Oude IJsbaan- en parkeerterrein

ParkeerplaatsOudeIJsbaanDSC 0166
“Van niemandsland naar allemansland”


Wat gaan we doen met het Oude IJsbaanterrein? Nu zijn er volkstuinen en die kunnen blijven. De rest ligt braak. Er moet een totaalplan komen voor de lange termijn. Deze werkgroep zoekt leden met goede ideeën die zich hierover zouden willen buigen om er weer een mooi leefbaar stuk van de wijk van te maken.

Oude IJsbaanterrein

Geen evenementen