Oude IJsbaan- en parkeerterrein

De bewoners aan de Rubensstraat, tegenover de parkeerplaats bij de Oude IJsbaan, zagen steeds meer ongewenste activiteiten plaatsvinden op het parkeerterrein. Met name in de avonduren zorgde dit voor een onveilig gevoel. Daarnaast werd er steeds meer illegaal gestort. Bovendien werd het terrein gebruikt als depot voor aannemers die werkzaamheden hadden in de wijk.

Bewoners zijn samen met de wijkenbeheerder Robert Saris en wijkmanager Carolien Harkema om tafel gegaan en hebben prioriteiten opgesteld.

Een van de buren in Zandweerd –Noord is Roei vereniging Daventria. Daventria wil graag kennis maken, voor zover u ons nog niet kent. Daventria is een gezellige roeivereniging voor jonge en oudere mensen. Het motto van onze voorzitter Gerbrand Naeff is: Meer mensen met plezier aan het roeien. Dat doen we met elkaar, voor elkaar en dankzij elkaar. Om eens werkelijk te ervaren wat roeien is, zou u gewoon eens bij ons op de koffie moeten komen tijdens een open dag.

Oude IJsbaan- en parkeerterrein

ParkeerplaatsOudeIJsbaanDSC 0166
“Van niemandsland naar allemansland”


Wat gaan we doen met het Oude IJsbaanterrein? Nu zijn er volkstuinen en die kunnen blijven. De rest ligt braak. Er moet een totaalplan komen voor de lange termijn. Deze werkgroep zoekt leden met goede ideeën die zich hierover zouden willen buigen om er weer een mooi leefbaar stuk van de wijk van te maken.

Oude IJsbaanterrein

Geen evenementen