Buurtgroen

Op zaterdag 6 september is de educatieve, ecologische buurttuin aan de Ruysdaelstraat – dat door bewoners is aangelegd – officieel geopend en is de nieuwe naam De Plantweerd onthuld door wethouder Frits Rorink.

Het was een drukte van belang in de 4000 m2 tellende buurttuin. Tientallen kinderen mochten onder begeleiding hun zelfgemaakte mozaïektegel vastlijmen, hun vogelhuisje ophangen en een speurtocht doen door de tuin. Natuurlijk was er ook gedacht aan lekkere hapjes en drankjes en de opening werd een waar feest!

Allereerst zette wijkmanager Carolien Harkema de vrijwilligers in het zonnetje door ze een groen schort te geven met de (toen nog afgeplakte) naam van het park en bloembollen om te planten. Daarna nam voorzitter Anke Lindeboom van Bewonersvereniging Zandweerd-Noord het woord en bedankte o.a. de aanwezige cliënten van Philadelphia voor het verzorgen van de koffie en de cake.

Na de voordracht van het parklied door dramadocent Annika Lelivelt gingen de kinderen op pad langs de tien themapalen in de tuin. Op elke paal stond een letter en samen vormden deze letters de nieuwe naam van het park. De kinderen vonden het nog niet zo makkelijk om de letters op de juiste volgorde te leggen en kwamen met een leuke bijnaam voor de tuin: Wandelpret.

Uiteindelijk werd de naam De Plantweerd door wethouder Frits Rorink onthuld. De wethouder prees de vrijwilligers voor hun tomeloze inzet en gaf aan dat hij hoopt dat dit voorbeeld navolging krijgt in andere wijken.

Een weetje: de naam is bedacht door een kind van twee en een half jaar oud.

Als afsluiting werden de vogelhuisjes opgehangen en de mozaïektegels gelijmd die zijn vervaardigd door buurtkinderen, cliënten van Philadelphia en De Tamarinde, en leerlingen van De Linde.

Buurtbewoners hebben tijdens de opening ook al de eerste oogst uit de tuin gebruikt. Van vlierbessen heeft een van de vrijwilligers lekkere vlierbessensiroop gemaakt. Een bezoeker: “Een project als dit verbroedert: mensen die anders niet met elkaar in contact komen, gaan nu met elkaar praten.”

 

Buurtgroen

BuurtgroenRuijsdaalstraat

De werkgroep Buurtgroen houdt zich bezig met het vele groen in onze wijk. De werkgroep heeft zich ten doel gesteld om ál het groen in de buurt, d.m.v. draagkracht van buurtinitiatieven, op te knappen. Het onderhoud van het groen laat al jaren te wensen over. En daarom neemt de buurt nu zelf het initiatief om het mooier en rijker te maken.

Groene Activiteiten

Geen evenementen