Buurtgroen

De haag om de tuin wordt verlaagd, zodat mensen eroverheen kunnen kijken, en je meer verbinding krijgt met het park dat eromheen ligt. Ook wordt de haag op een aantal plaatsen onderbroken om de toegankelijkheid van de tuin te vergroten. Klik op de tekening om een pdf-bestand in volledige grootte te downloaden en bekijken.

Verder wordt het pad dat min of meer parallel aan de P.C. Hooftlaan ligt, doorgetrokken, zodat het doorloopt de buurttuin in.

Er komen twee terrassen voor het gebouw met bloemen borders en platanen die als parasols fungeren. Verder komen er in de tuin bankjes, een picknickplaats, een moes- en kruidentuin en een fruitboomgaard met wilde bloemen (dat is ook goed voor de bijenstand). De paden zijn slingerend aangelegd en worden half verhard. Alle paden zijn toegankelijk voor rollators, rolstoelen en scootmobiels.

De bomen blijven zo veel mogelijk staan, op een paar zieke bomen na. Het onderhoud van de basisstructuur wordt, op een paar onderdelen zoals de moestuin na, gedaan door fa. Luijendijk.

Buurtgroen

BuurtgroenRuijsdaalstraat

De werkgroep Buurtgroen houdt zich bezig met het vele groen in onze wijk. De werkgroep heeft zich ten doel gesteld om ál het groen in de buurt, d.m.v. draagkracht van buurtinitiatieven, op te knappen. Het onderhoud van het groen laat al jaren te wensen over. En daarom neemt de buurt nu zelf het initiatief om het mooier en rijker te maken.

Groene Activiteiten

Geen evenementen