Buurtgroen

De gemeente heeft een provinciale subsidie toegekend aan de gezamenlijke organisaties in de wijk Zandweerd voor het herinrichten van de tuin van St. Jurriën, P.C. Hooftlaan 97.

Naast organisaties als Solis, Raster, Cambio en InteraktContour participeert Bewonersvereniging Zandweerd-Noord in dit project.

De bedoeling is dat we de tuin gaan transformeren in een tuin die alle wijkbewoners aanspreekt, zowel jong als oud! Een tuin waarin je je kunt ontspannen door te wandelen, waarin je kunt kijken en ruiken, waarin je kunt zitten op een bankje en waarin je een praatje kunt maken met andere wijkbewoners. Daarnaast kunnen mensen zich inspannen door bijvoorbeeld te helpen in de (moes)tuin.

Op dinsdag 13 mei was er een avond waarin de plannen voor de tuin van St. Jurriën werden gepresenteerd. Deze avond volgde op een inspraakavond op 3 april, waar wijkbewoners en bewoners van St. Jurriën de gelegenheid hadden om ideeën in te brengen voor de tuin. De tuinarchitect is met deze plannen aan de slag gegaan en het resultaat is op 13 mei gepresenteerd.

De avond is door een kleine 50 mensen uit zowel St. Jurriën als de wijk bezocht en de plannen zijn in het algemeen goed ontvangen.

Idee is dat het een tuin voor en door bewoners wordt. We zijn nog op zoek naar mensen die willen meedenken in de projectgroep of die zich praktisch willen inzetten bij de aanleg of het onderhoud van de tuin. Mocht u interesse hebben, neem dan contact met ons op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.!

Buurtgroen

BuurtgroenRuijsdaalstraat

De werkgroep Buurtgroen houdt zich bezig met het vele groen in onze wijk. De werkgroep heeft zich ten doel gesteld om ál het groen in de buurt, d.m.v. draagkracht van buurtinitiatieven, op te knappen. Het onderhoud van het groen laat al jaren te wensen over. En daarom neemt de buurt nu zelf het initiatief om het mooier en rijker te maken.

Groene Activiteiten

Geen evenementen