Buurtgroen

Deventer heeft meer dan 7.000 boomtuintjes. Veel bewoners willen van deze kale stukjes grond rond bomen een eigen kleurrijk tuintje maken. De gemeente ondersteunt dit initiatief door gratis planten en zaden aan te bieden en praktische tips te geven.

Je ziet ze steeds meer: minituintjes rondom de bomen in de straat, de zogeheten boomtuintjes.

Aangelegd door bewoners met groene vingers die zo de straat een stuk fleuriger maken. Wilt u ook meer kleur en geur in uw straat of woonwijk? Dan is dit de kans.

Fleurig en levendig 

Als inwoner van Deventer kunt u nu zelf deze stukjes grond in uw straat opvrolijken. Bijvoorbeeld door hier bloemen of struikjes te planten. Dit maakt de straat verzorgd, kleurrijk en levendig. Vlinders en vogels komen er voedsel zoeken en onkruid krijgt zo minder kans.

Gratis planten en zaden

De gemeente biedt u gratis planten en zaden die zijn gekweekt door zorgkwekerij Het Nieuwe Veld uit Diepenveen http://www.kwekerijhetnieuweveld.nl/zorg_index.html. Dit is een sociale onderneming waar op traditionele, duurzame wijze vaste planten en kruiden worden gekweekt.

Aan de slag

Wilt u ook een boomtuintje in uw straat of wijk beplanten en onderhouden? Alleen of samen met uw buren? Dan kunt u zich tot 11 mei aanmelden op de site van Het Groenbedrijf www.hetgroenbedrijf.nl of door een email te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Op de site kunt u een keuze maken uit drie verschillende pakketjes met verschillende planten: Bloem- en kleurrijk, Bijen- en vlindervriendelijk en onderhoudsarme planten. Het Groenbedrijf bezorgt vanaf 19 mei gratis planten of zaden bij u thuis plus instructies voor de aanplant en het onderhoud.

Buurtgroen

BuurtgroenRuijsdaalstraat

De werkgroep Buurtgroen houdt zich bezig met het vele groen in onze wijk. De werkgroep heeft zich ten doel gesteld om ál het groen in de buurt, d.m.v. draagkracht van buurtinitiatieven, op te knappen. Het onderhoud van het groen laat al jaren te wensen over. En daarom neemt de buurt nu zelf het initiatief om het mooier en rijker te maken.

Groene Activiteiten

Geen evenementen