Buurtgroen

Ook Plantweerd is bijna toe aan de winter. We gaan de tuin winterklaar maken door het ergste onkruid te verwijderen, alle rotzooi eruit te halen en bladeren te verzamelen. Maar er is meer nieuws: Voor Burendag hebben we vlierbessen geplukt uit onze eigen Plantweerd-tuin en hier sap van gemaakt. Dit viel goed in de smaak! We hebben de bewoners voorgesteld om het komende jaar de bessen zelf uit de tuin te komen plukken.

Het bijenhotel is in elkaar en op zijn plaats gezet. Deze hebben we gemaakt van het sloophout uit de Rubensstraat. Om het hotel te vullen hebben nog materiaal nodig: bamboestokken, lege jutezakken (om met mos te vullen), boomstammetjes of sierstenen. Dan kunnen de bijen zich nestelen. In het voorjaar, als de bloemen gaan bloeien, kunnen ze zo uit hun bedje vallen en smullen van de nectar.

Met een telefoontje naar 06 - 30 100 332 komen we het materiaal bij je ophalen. Buurtbewoners kunnen zich ook aanmelden om af en toe te helpen met schoffelen en onkruid wieden.

Buurtgroen

BuurtgroenRuijsdaalstraat

De werkgroep Buurtgroen houdt zich bezig met het vele groen in onze wijk. De werkgroep heeft zich ten doel gesteld om ál het groen in de buurt, d.m.v. draagkracht van buurtinitiatieven, op te knappen. Het onderhoud van het groen laat al jaren te wensen over. En daarom neemt de buurt nu zelf het initiatief om het mooier en rijker te maken.

Groene Activiteiten

Geen evenementen