Behoud winkels

Dat is de leus van winkelier Marcel Duchateau van de ‘Pakjeswinkel”  En zo vriendelijk wordt onze vliegende reporter dan ook ontvangen in zijn winkel aan de Constantijn Huygensstraat.

Op 3 januari j.l. heeft Eetcafé Panda haar deuren geopend op de hoek van de Ruysdaelstraat en de Albert Cuypstraat.

Eigenaren Cuneyt Seyfi en Reina Maassen hebben de zaak genoemd naar de afbeelding op een spiegel in het pand die de vorige eigenaresse heeft achtergelaten.

Hoewel zij niet uit de wijk komen, vinden ze wel dat het eethuis een gemoedelijk buurtgebeuren moet blijven. Er is ook een biljart.

Naast friet en snacks serveert de cafetaria o.a. shoarma(schotel) en lamachun (Turkse pizza). Er kan ook eten worden afgehaald. In de toekomst willen de eigenaren hun assortiment uitbreiden met andere à la carte gerechten en vegetarische gerechten zoals een falafelschotel.

 

interview eetcafe Panda 1-small

Sinds kort is er ook een bedrijf gestart aan de Joost van den Vondellaan.

 

Omega

Omega-ICT (www.omega-ict.nl), o.l.v Wouter Nijkerk heeft daar zijn winkel, annex werkplaats.

Tien jaar geleden is hij gestart vanuit huis, voor particulieren en het MKB. Hij repareert, verkoopt en installeert computers en onderhoud netwerken e.d.

Eigenaresse Annie Kers heeft onlangs de deuren van haar vestiging van Videoland aan de Johannes van Vlotenlaan geopend.

Videoland was voorheen gevestigd op Winkelcentrum Keizerslanden, maar heeft daar z'n deuren moeten sluiten. Als voormalig trouwe klant vond Annie dit heel jammer. Daarom heeft zij samen met haar man Eddie een pand gezocht om voor zichzelf te beginnen. Nu is zij nog de enige vestiging van Videoland in Deventer.

Annie was nagelstyliste, haar man is geboren en getogen in Zandweerd-Zuid.

In de winkel verhuurt zij DVD’s en allerlei accessoires die met DVD’s te maken hebben. Daarnaast verkoopt ze ook DVD-spellen. Verer zijn er - op zijn Amerikaans - snacks, limonade en snoep te koop.

Wist u dat u voor € 7.50 per maand lid kan worden en dat u dan minimaal 3 dvd’s per dag mag huren?

Wij wensen ook Annie Kers heel veel succes met haar nieuwe winkel.

 

Kers Videoland

Behoud winkels

Behoud winkels-DSC 0127

Voor ondernemers  in de wijk is het lastig om het hoofd boven water te houden. Mensen winkelen weinig  in de eigen wijk, omdat het assortiment te beperkt is of omdat het elders goedkoper is.  Deze werkgroep probeert kopen in de wijk te stimuleren en leegstand tegen te gaan.

 

Behoud winkels

Geen evenementen