Overig nieuws

De werkgroep Samen voor Elkaar houdt zich bezig met alle voorzieningen en activiteiten in de wijk Zandweerd-Noord. Denk hierbij aan een loket voor vragen, een ontmoetingsruimte in de wijk of activiteiten voor kinderen. Dit kan op verschillende locaties in de wijk zijn.

Er vinden allerlei veranderingen plaats in onze samenleving op het gebied van activiteiten en voorzieningen. Door bezuinigingen voorziet de overheid in steeds minder zaken. Wij denken dat we elkaar hierin wel kunnen helpen en ondersteunen! Daarom dit project om ons voor onze buren in te zetten!

 

St. Jurriën

Uit de enquête in november 2012 is gebleken dat er veel behoefte is aan een ontmoetingsfaciliteit in de wijk en aan een loket voor (hulp)vragen. Naar aanleiding daarvan is wijkcentrum St. Jurriën opgericht. Hier komen momenteel allerlei initiatieven uit de grond, zoals de dagelijks geopende Wijkwinkel, de dagelijkse koffie-ochtenden, verschillende activiteiten voor alle doelgroepen en natuurlijk nog veel meer mogelijkheden!

Zie voor meer informatie www.stjurrien.nu. Deze website is vanaf oktober in de lucht.

Er zijn ook mogelijkheden om bij St. Jurriën ruimtes te huren om zelf initiatieven te starten voor de wijk.

 

Onderlinge Hulp in de Buurt

Momenteel houdt de werkgroep zich bezig met het project 'Onderlinge Hulp in de Buurt'. Door bezuinigingen vallen veel voorzieningen voor ouderen en gehandicapten weg. Doel is het opzetten van een netwerk voor vraag en aanbod van hulp. Hierbij valt te denken aan boodschappen doen, een klusje doen in huis of vervoer naar de dokter of het ziekenhuis. Meer weten? Stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

Wij vragen uw mening!

Heeft u een idee voor een voorziening of activiteit in de wijk Zandweerd-Noord? Laat het ons weten! Stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..