Overig nieuws

Studenten Bestuurskunde en Ruimtelijke Ontwikkeling van Saxion werkten samen met de gemeente Deventer om de leefbaarheid van drie wijken te onderzoeken: Platvoet-Borgele, Voorstad-Oost, Zandweerd-Noord. Ze deden dat in het kader van het beleidsprogramma WijDeventer. Eén klas onderzocht onze buurt. Ze leerden zo hoe gemeente, verschillende andere organisaties en bewoners samenwerken om hun wijk te verbeteren. Het studentenproject duurde een aantal weken en bestond uit verschillende onderdelen. Ze waren erg geïnteresseerd in de mening van de bewoners, want niemand anders kent de wijk zo goed.

Donderdag 3 december zijn ze hiervoor de wijk in geweest om vragen te stellen. De klas die onze buurt onderzocht Naast de bewonersenquêtes keken ze ook nog naar andere buurtgegevens. Zo konden ze zich een algemeen beeld vormen en bekijken welke leefbaarheidsproblemen ze zouden kunnen aanpakken.

Op basis van alle gegevens maakten ze uiteindelijk een plan om de buurt te verbeteren. De beste ideeën zijn eind januari gepresenteerd aan de wijkmanager en de wethouder. Dan kan het maar zo zijn dat de gemeente door deze studenten is geïnspireerd om wellicht een paar van hun ideeën te gaan uitvoeren.

Als u meer wilt weten over dit wijkproject, dan kunt u contact opnemen met Rik Zeeuwen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..