Overig nieuws

Stefan Roescher onderzocht het Reanimeren. Een term die voor veel mensen toch wel spannend klinkt. Voor mij inmiddels niet meer zo’n ver-van-mijn-bed-show. Sinds ik me heb aangemeld bij een reanimatie-app, heeft mijn telefoon drie keer het ‘ping’-geluid gemaakt dat hoort bij een daadwerkelijke oproep. Drie keer was er dus een reanimatie nodig in onze wijk, Zandweerd-Noord.

Best schrikken als je een oproep krijgt, maar met de wetenschap dat ik goed getraind ben in het reanimeren, ga ik toch met vertrouwen op zo’n oproep af. In alle drie gevallen was er echter geen AED voor handen, en moesten we wachten op de politie of ambulance.

Onlangs heb ik de beschikbaarheid van AED’s in de wijk onderzocht. Er zijn er nog niet voldoende voor de hele wijk, en vaak alleen bereikbaar tijdens openingstijden van de winkel/instantie. Dit jaar gaan we aan de slag om meer AED’s 24/7 beschikbaar te hebben. Een AED kan een wezenlijke bijdrage leveren aan iemands overlevingskansen.

We roepen iedereen op om zich aan te melden bij een reanimatie app. Voor onze regio is dat HartslagNu (www.hartslagnu.nl). Je kunt dan echt een verschil maken. Voor info of aanmelden voor een reanimatietraining: e-mail Stefan Roescher van het Rode Kruis op: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..