Vereniging
Op donderdag 26 november heeft Bewonersvereniging Zandweerd tijdens de jaarlijkse Vrijwilligersavond van de gemeente gewonnen in de categorie Burgerkracht. Tijdens de Vrijwilligersavond, die plaatsvond in de Schouwburg, werden er in vier categorieën prijzen uitgereikt. Uit alle inzendingen werden per categorie vier genomineerden geselecteerd. Een jury onder leiding van wethouder Jan Jaap Kolkman bepaalde uiteindelijk van elke categorie wie de winnaar was.
 
De categorie Burgerkracht is een nieuwe categorie die is ingesteld in het kader van de huidige maatschappelijke ontwikkeling naar de participatiesamenleving, waarbij vrijwilligerswerk erg belangrijk is. De bijbehorende prijs is een ‘Gouden Peer’.
 
De Vrijwilligersavond wordt jaarlijks georganiseerd door de gemeente Deventer en de Vrijwilligerscentrale en is bedoeld om alle vrijwilligers van Deventer in het zonnetje te zetten.
De bewonersvereniging is erg blij met de prijs en ziet dit als een erkenning voor haar werk in de afgelopen twee jaar. Ze hoopt nog lang op deze weg verder te gaan en nog veel leuke initiatieven te ontplooien in de wijk.

Bewonersvereniging Zandweerd

Een vereniging voor en door bewoners van Zandweerd!

In 2011 zijn wij als projectgroep 'De slag om Noord' begonnen om samen met bewoners en gemeente een buurtagenda op te stellen. Sinds 2013 zijn we een zelfstandige vereniging die actief is in heel Zandweerd. Buurtbewoners komen samen in werkgroepen die onze wijk aanpakken en mooier maken.


We zijn een aanspreekpunt voor de bewoners van de wijk en een gesprekspartner voor de gemeente. Mede daardoor kunnen we zelf bepalen wat er in onze wijk gebeurt!


Het bestuur bestaat uit (vlnr): Liesbeth Kappert (secretaris), Peter Brendel (algemeen bestuurslid), Toos Klomps (penningmeester), Frank Jareš (algemeen bestuurslid) en Eveline Grupper (vicevoorzitter).