Vereniging

Bewonersvereniging Zandweerd-Noord heeft besloten ook in Zandweerd-Zuid actief te worden en verder te gaan onder de naam Bewonersvereniging Zandweerd.

In februari 2013 is de gemeente in het kader van het project De Slag Om Noord begonnen met het inventariseren van wensen en behoeften in de wijk Zandweerd-Noord. Gaandeweg bleek er een groot aantal punten te zijn waar bewoners zelf aan wilden werken. Hierbij valt te denken aan buurtgroen, een ontmoetingsplek in de wijk, verkeer en veiligheid, leegstand van panden en een nieuwsbrief in de wijk, die huis-aan-huis wordt bezorgd.

Verschillende punten hebben tot resultaat geleid: in de Ruysdaelstraat ligt er nu een educatief, ecologisch park dat wordt onderhouden door buurtbewoners, er is nu een nieuwsbrief in de wijk Zandweerd-Noord, het project Onderlinge Hulp in de Buurt (waarbij mensen om een alledaags klusje kunnen vragen en anderen deze hulp kunnen bieden) is gestart, er worden verschillende initiatieven genomen m.b.t. het opruimen van zwerfvuil in de wijk en er komt op de donderdagen een markt op de parkeerplaats bij de Lidl. De werkgroep Groen is bezig geweest het Bijenlint door te trekken vanaf de Ruysdaelstraat richting de Rubensstraat/sportvelden. En zo zijn er nog meer punten waarop resultaat is geboekt. Momenteel is de vereniging ook bezig met duurzaamheid (w.o. elektrische deelauto's) en de aanpak van het ganzenprobleem in de wijk Zandweerd-Noord.

Een aantal werkgroepen van de vereniging, zoals de werkgroepen Onderlinge Hulp in de Buurt en Duurzaamheid, heeft aangegeven de overstap naar Zandweerd-Zuid te willen maken. Daarnaast is de Zandweerd voor de gemeente één wijk. Om die reden heeft de Algemene Ledenvergadering op 12 mei besloten als Bewonersvereniging Zandweerd verder te gaan.

Visie van de vereniging is dat het meest wordt bereikt als bewoners zelf in actie komen. Het motto is: “Laat 1001 bloemen bloeien!” De bloemen staan symbool voor de verschillende projecten van de vereniging. De vereniging heeft geen vast stramien, maar wil voor de verschillende werkgroepen en personen een omgeving scheppen waarin zij tot bloei kunnen komen.

De vereniging is nu op zoek naar mensen in de wijk Zandweerd-Zuid die weten wat er leeft in de wijk en die zelf ideeën hebben om bepaalde punten op te pakken. De bewonersvereniging heeft de ervaring dat er veel gerealiseerd kan worden mits er genoeg draagkracht voor is. Bewoners kunnen bij Bewonersvereniging Zandweerd terecht voor hulp, ondersteuning en advies om hun idee te laten bloeien.

Heeft u een idee? Of wilt u meer informatie? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel 06 – 14 91 42 84. Of bezoek de website: www.zandweerdnoord.nl.

Bewonersvereniging Zandweerd

Een vereniging voor en door bewoners van Zandweerd!

In 2011 zijn wij als projectgroep 'De slag om Noord' begonnen om samen met bewoners en gemeente een buurtagenda op te stellen. Sinds 2013 zijn we een zelfstandige vereniging die actief is in heel Zandweerd. Buurtbewoners komen samen in werkgroepen die onze wijk aanpakken en mooier maken.


We zijn een aanspreekpunt voor de bewoners van de wijk en een gesprekspartner voor de gemeente. Mede daardoor kunnen we zelf bepalen wat er in onze wijk gebeurt!


Het bestuur bestaat uit (vlnr): Liesbeth Kappert (secretaris), Peter Brendel (algemeen bestuurslid), Toos Klomps (penningmeester), Frank Jareš (algemeen bestuurslid) en Eveline Grupper (vicevoorzitter).