Vereniging

De werkgroep Verkeer houdt zich bezig met verkeersproblemen in de wijk. Auto’s geparkeerd op trottoirs, voor zebrapaden en op hoeken zorgen voor onoverzichtelijkheid, vooral op kruisingen. Er wordt vaak te hard gereden.

Verder is er een aantal knelpunten in de wijk dat onze aandacht vraagt, omdat ze door drukte en een verscheidenheid aan verkeersstromen onveilig of onoverzichtelijk zijn. Het kruispunt Van Vlotenlaan en C. Huygensstraat en de straten rondom de Wilkeshuisschool zijn hiervan voorbeelden. Ook rondom de grote supermarkten doen zich soms onveilige situaties voor. De werkgroep werkt aan verbeteringen van deze knelpunten.

Wilt u hierover meedenken en heeft u zelf ook verbeterpunten voor de verkeersveiligheid in de wijk? Meldt u zich dan aan. Deze werkgroep kan wel wat versterking gebruiken. Neem contact op via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Bewonersvereniging Zandweerd

Een vereniging voor en door bewoners van Zandweerd!

In 2011 zijn wij als projectgroep 'De slag om Noord' begonnen om samen met bewoners en gemeente een buurtagenda op te stellen. Sinds 2013 zijn we een zelfstandige vereniging die actief is in heel Zandweerd. Buurtbewoners komen samen in werkgroepen die onze wijk aanpakken en mooier maken.


We zijn een aanspreekpunt voor de bewoners van de wijk en een gesprekspartner voor de gemeente. Mede daardoor kunnen we zelf bepalen wat er in onze wijk gebeurt!


Het bestuur bestaat uit (vlnr): Liesbeth Kappert (secretaris), Peter Brendel (algemeen bestuurslid), Toos Klomps (penningmeester), Frank Jareš (algemeen bestuurslid) en Eveline Grupper (vicevoorzitter).