Vereniging

Alleen klagen helpt niet, er iets aan doen wel. Als bewonersvereniging proberen we goed in de gaten te hebben wat er leeft in de wijk.

Zo horen en zien we dat het onder werp “Ganzen” regelmatig aan de orde is.

De meeste bewoners vinden dat de groepen ganzen in de wijk horen: “Zij wonen hier ook”. Maar we horen bewoners ook regelmatig klagen over overlast. De ganzen poepen veel en overal. Ook maken ze ’s nachts veel lawaai.

De ganzen worden veel gevoerd en niet alleen rond de vijver. Gevolg is niet alleen een enorme hoeveelheid poep, maar ook een  grote hoeveelheid etensresten, die ook ander ongedierte aantrekt. De bewonersvereniging is van mening dat we het ganzenonderwerp met elkaar moeten en kunnen oplossen.

Heeft u zelf ideeën om de overlast in te dammen  en wilt u zich daar ook voor inzetten? Laat ons dit dan weten. Stuur  een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

Bewonersvereniging Zandweerd

Een vereniging voor en door bewoners van Zandweerd!

In 2011 zijn wij als projectgroep 'De slag om Noord' begonnen om samen met bewoners en gemeente een buurtagenda op te stellen. Sinds 2013 zijn we een zelfstandige vereniging die actief is in heel Zandweerd. Buurtbewoners komen samen in werkgroepen die onze wijk aanpakken en mooier maken.


We zijn een aanspreekpunt voor de bewoners van de wijk en een gesprekspartner voor de gemeente. Mede daardoor kunnen we zelf bepalen wat er in onze wijk gebeurt!


Het bestuur bestaat uit (vlnr): Liesbeth Kappert (secretaris), Peter Brendel (algemeen bestuurslid), Toos Klomps (penningmeester), Frank Jareš (algemeen bestuurslid) en Eveline Grupper (vicevoorzitter).