Vereniging

We kennen het allemaal: er bevalt je iets niet aan je buur of iets wat je iemand in de buurt ziet doen, maar je vindt het moeilijk om hier iets van te zeggen. Frans Huijben van Buurtbemiddeling Deventer gaf ons tijdens de workshop goede tips over hoe je ondanks dat je het eng vindt toch iets kunt doen.

Het volgen van een stappenplan zou je goed kunnen helpen. We noemen hieruit een paar belangrijke onderdelen:

1. Wees kalm (niet geïrriteerd), straal rust en zelfvertrouwen uit, laat irritaties niet te hoog oplopen.

2. Spreek iemand duidelijk aan: “Hallo meneer, mijn naam is....”

3. Houd je bij de feiten. Geef aan wat je echt ziet, bijvoorbeeld:  “Ik hoor je muziek vaak heel hard.”

4. Geef aan wat het met jou doet: “Ik vind dit vervelend, want zo kan ik me niet concentreren,” of “Zo kan ik mijn eigen muziek niet meer horen,” of “Zo kan ik niet lezen.”

5. Geef aan wat je graag anders zou willen zien: “Ik zou u willen verzoeken de muziek iets zachter te zetten of een koptelefoon te gaan dragen.”

6. Maak een afspraak en bedank je buur.

Wil je ook een keer oefenen met lastige bespreekonderwerpen, kom dan naar de volgende workshop. Deze vindt in september plaats. Precieze datum en tijd volgen in de volgende Buurtnieuws.

Bewonersvereniging Zandweerd

Een vereniging voor en door bewoners van Zandweerd!

In 2011 zijn wij als projectgroep 'De slag om Noord' begonnen om samen met bewoners en gemeente een buurtagenda op te stellen. Sinds 2013 zijn we een zelfstandige vereniging die actief is in heel Zandweerd. Buurtbewoners komen samen in werkgroepen die onze wijk aanpakken en mooier maken.


We zijn een aanspreekpunt voor de bewoners van de wijk en een gesprekspartner voor de gemeente. Mede daardoor kunnen we zelf bepalen wat er in onze wijk gebeurt!


Het bestuur bestaat uit (vlnr): Liesbeth Kappert (secretaris), Peter Brendel (algemeen bestuurslid), Toos Klomps (penningmeester), Frank Jareš (algemeen bestuurslid) en Eveline Grupper (vicevoorzitter).