Vereniging

Bewonersvereniging Zandweerd-Noord is voortdurend op zoek naar nieuwe ideeën en initiatieven voor onze wijk. Zo hadden we onlangs veel goede gesprekken toen we bij de Primera en de Jumbo stonden en mensen aanspraken over hun idee hierover. Uiteindelijk hebben we alle reacties ondergebracht in vier onderdelen: 1. Schoon 2. Groen 3.Veiligheid & Verkeer en 4. Ontmoeten & Recreatie.


Tijdens de Bewonersavond, aansluitend op de Algemene Ledenvergadering op dinsdag 28 oktober, hebben we met bewoners verder gepraat over deze onderwerpen en zijn er veel concrete plannen gemaakt. Zo zijn er bijvoorbeeld zeven buurtbewoners actief geworden die aan de slag zullen gaan met parkeermogelijkheden in de wijk en het aanpakken van foutparkeerders.

Ook onderzoekt de bewonersvereniging of er een mogelijkheid is om (weer) een wekelijkse warenmarkt te organiseren op de parkeerplaats bij de Lidl. We willen graag weten of er voldoende belangstelling is, op welke dag deze markt het beste kan plaatsvinden en welke kramen u dan het liefste zou zien. Tevens werd ook duidelijk dat er veel activiteiten georganiseerdworden in onze wijk, maar dat debuurtbewoners dit niet altijd weten. Een goede reden om Buurtnieuwsgoed te lezen, want daar staan alleactiviteiten duidelijk in vermeld.

Vindt u ook dat de markt er moet komen of heeft u zelf een ander goed idee voor de wijk? Stuur een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of doe een briefje in de brievenbus bij St. Jurriën. Geef hierin ook aan wat uw voorkeur is voor het tijdstip van de markt en welke kramen u graag ziet. Hoe meer mensen reageren hoe groter de kans van slagen.

Bewonersvereniging Zandweerd

Een vereniging voor en door bewoners van Zandweerd!

In 2011 zijn wij als projectgroep 'De slag om Noord' begonnen om samen met bewoners en gemeente een buurtagenda op te stellen. Sinds 2013 zijn we een zelfstandige vereniging die actief is in heel Zandweerd. Buurtbewoners komen samen in werkgroepen die onze wijk aanpakken en mooier maken.


We zijn een aanspreekpunt voor de bewoners van de wijk en een gesprekspartner voor de gemeente. Mede daardoor kunnen we zelf bepalen wat er in onze wijk gebeurt!


Het bestuur bestaat uit (vlnr): Liesbeth Kappert (secretaris), Peter Brendel (algemeen bestuurslid), Toos Klomps (penningmeester), Frank Jareš (algemeen bestuurslid) en Eveline Grupper (vicevoorzitter).